Γεωμετρικοί διάλογοι. Ιστορίες με τον παππού.

Περιλαμβάνει βοηθητικό υλικό σε CD

Με απλότητα, φαντασία, αλλά και επιστημονική τεκμηρίωση ο παππούς προσπαθεί να οδηγήσει τον εγγονό στα μονοπάτια μιας άλλης πορείας για τη γνώση της γεωμετρίας και την απομυθοποίησή της.

Με μοναδικά όπλα τη φαντασία και την απλή, απλούστατη λογική, στους τριάντα οκτώ διαλόγους ανάμεσα στον παππού και στον εγγονό η γεωμετρία προσεγγίζεται φιλοσοφικά με τη συντροφιά του Θαλή, του Πυθαγόρα, του Πλάτωνα, του Αριστοτέλη, του Ευκλείδη, των Περιπατητικών, του Αρίσταρχου. Δεν λείπουν από την παρεούλα ο Βιτρούβιος, ο Λεονάρδο Ντα Βίντσι, ο Ραφαήλ. Δε χρειάζεται ιδιαίτερη ικανότητα για να καταλάβει κανείς τη γεωμετρία, να την αποκωδικοποιήσει, να τη συνδέσει με τις άλλες γνώσεις του και να την εντάξει τελικά στην καθημερινότητά του, όπως πρέπει να γίνεται με κάθε γνώση. Γι’ αυτό και η διαθεματική προσέγγιση της γνώσης αποτελεί οργανικό κομμάτι του βιβλίου αυτού.

Η προσπάθεια του μέντορα παππού είναι να βοηθήσει τον εγγονό του να καταλάβει γιατί πηγαίνει στο σχολείο, γιατί δεν πρέπει να «φοβάται» τη Γεωμετρία, πώς να διευρύνει τις γνώσεις του, με ποιους τρόπους να τις έχει σε καθημερινή χρήση.

Αλλά και να συνειδητοποιήσει ότι η απόκτηση γνώσεων δεν έχει τέλος! 

geometrikoi-dialogoi-kai-cd
Λεπτομέρειες για το βιβλίο
Κωδικός ISBN
978-960-602-233-3
Συγγραφέας
Δημήτρης Ι. Πάλλας
Έτος Έκδοσης
2019
Βιβλιοδεσία
Μαλακό εξώφυλλο
Διαστάσεις
17 x 24
Σελίδες
214
Scroll to Top