Μαθαίνοντας να ζούμε με τις δασικές πυρκαγιές

Το βιβλίο αυτό πρέπει να διαβαστεί από όλους όσοι πραγματικά αγαπούν τα δάση και επιθυμούν τη σωτηρία τους. Είναι ένα επιστημονικό σύγγραμμα γραμμένο με απλά λόγια.

Είναι ένα επιστημονικό σύγγραμμα γραμμένο με απλά λόγια. Αναλύει από κάθε πλευρά το πρόβλημα των δασικών πυρκαγιών και εξηγεί γιατί ήμασταν και θα είμαστε πάντα υποχρεωμένοι να ζούμε με την παρουσία τους.

Οι εκπαιδευτικοί θα ανακαλύψουν νέες γνώσεις και θα βρουν τα λόγια για να εξηγήσουν στους μαθητές τους την ουσία του φαινομένου και όλες τις οικολογικές παραμέτρους του.

Οι οργανωμένοι εθελοντές θα γνωρίσουν πρώτα τι σημαίνει πραγματικά δασική πυρκαγιά, μέχρι που είναι δυνατό να εμπλακούν σε μια κατάσβεση χωρίς να κινδυνέψουν, αλλά κυρίως πως θα γίνουν αποδοτικοί στην προσπάθειά τους.

Οι ευκαιριακοί εθελοντές (στρατιώτες, κατασκηνωτές, χειριστές εκσκαφέων, πρόσκοποι κ.λπ.), θα γνωρίσουν τις ελάχιστες συνθήκες ασφαλείας που πρέπει να τους εξασφαλίζονται, τον εξοπλισμό και τον ρουχισμό που πρέπει να διαθέτουν, ώστε η εμπλοκή τους να μην καταλήξει σε τραγωδία.

Οι μελλοντικοί αγοραστές οικοπέδου κοντά ή μέσα στο δάσος, θα πληροφορηθούν για τα στοιχεία που πρέπει να διαθέτει μια περιοχή, ώστε να θεωρείται περισσότερο ασφαλής.

Οι μηχανικοί και οι αρχιτέκτονες θα ενημερωθούν ώστε να σχεδιάσουν πυρασφαλή οικήματα ή να μετατρέψουν τα ήδη υπάρχοντα σε περισσότερο ασφαλή.

Οι σχεδιαστές κήπων θα γνωρίσουν τις βασικές αρχές δημιουργίας πυρασφαλών κήπων.

Οι κάτοικοι δασικών οικισμών θα μάθουν να ζουν με τις φωτιές, χωρίς να κινδυνεύουν οι ίδιοι και η περιουσία τους.

Οι πυροσβέστες θα γνωρίσουν τη φύση και τις νομοτέλειες που δημιουργούν το φαινόμενο που καλούνται να αντιμετωπίσουν.

Οι δασικοί θα μπορέσουν να βελτιώσουν τόσο την πρόληψη, όσο και την μεταπυρική διαχείριση των καμένων δασικών εκτάσεων. Κυρίως όμως πρέπει να διαβαστεί από τους πολιτικούς που έχουν την τύχη του τόπου στα χέρια τους…

mathainontas-na-zoyme-me-tis-dasikes-pyrkagies
Λεπτομέρειες για το βιβλίο
Κωδικός ISBN
978-960-602-096-4
Κωδικός Ευδόξου
59389424
Συγγραφέας
Παύλος Κωνσταντινίδης
Βιβλιοδεσία
Μαλακό εξώφυλλο
Διαστάσεις
14 x 21
Σελίδες
312
Scroll to Top